Τρίτη 24 Απριλίου 2012

¨Οι βροχοσταλίδες απεργούνε¨... ένα θεατρικό της Δ2΄

Οι μαθητές της Δ2΄ του σχολείου μας με την κυρία τους Σατσόγλου Ελισάβετ έκαναν μια εργασία για το νερό. Αφού μάθανε διάφορα πράγματα σχετικά με το νερό και τη χρησιμότητά του έγραψαν ένα θεατρικό έργο το οποίο θα παρουσιάσουν σε όλες τις τάξεις. Πήραμε από την κ. Έλσα μια συνέντευξη σχετικά με την εργασία που έκαναν. 

Μαρβίνα Πετσ. (Στ3΄), Ανθούλα Κ. (Ε1΄)



  • Χρειάστηκε να βοηθήσετε τους μαθητές ή τους αφήσατε να δημιουργήσουν μόνοι τους;

Ότι μου είπανε μόνοι τους, ότι μου γράψανε. Είτε σε μορφή ρόλων, είτε σε μορφή σκέψης. Λόγια που θα μπορούσε κάποιος να λέει, είτε προφορικά είτε γραπτά. Δεν έκανα καμία παρέμβαση. Απλά όλα αυτά πήρα και τα έδεσα για να μπορέσουν να γίνουν ρόλοι.

  • Τι κέρδισαν οι μαθητές από αυτήν την εργασία;

Ιορδάνης: Μάθαμε να μην σπαταλάμε άδικα το νερό.
Κατερίνα: Μάθαμε πως το νερό είναι χρήσιμο και μας άρεσε πάρα πολύ η εργασία. 

Για μένα κέρδος είναι οτιδήποτε τα παιδιά χρειάστηκε να ερευνήσουν, να ψάξουν, να νιώσουν, να καταλάβουν μόνοι τους, να δώσουν λύσεις και να βγάλουν συμπεράσματα.



  • Θεωρείται ότι είναι πλέον πιο ευαισθητοποιημένα στο θέμα του νερού;

Θέλω να πιστεύω ότι μπήκε μια μικρή ιδέα, ένα μικρό λιθαράκι και ελπίζω ότι αυτό θα είναι ένα πρώτο ξεκίνημα μαζί και με τα υπόλοιπα που θα γίνουν στο Δημοτικό, στο Γυμνάσιο, στο Λύκειο, έτσι ώστε όλα αυτά να τα εφαρμόσουν στη ζωή τους. Αυτό θα είναι πάρα πολύ σημαντικό αν θα γίνει. Με ένα πρόγραμμα βέβαια δε λήγει ένα πρόβλημα. Χρειάζονται πολλά προγράμματα και δράσεις ώστε αυτά που λέμε, αυτά που ανακαλύψαμε να τα εφαρμόσουμε στην καθημερινή μας ζωή. Μπορεί να ακούγεται πολύ απλό και εύκολο. Έχουμε όμως τεράστιο κέρδος από το κάνουμε οικονομία στο νερό. Απλά πράγματα, είναι απλά πράγματα που πρέπει να μας γίνουν συνήθεια. 

  • Τι μήνυμα θα θέλατε να περάσετε σε όλους εμάς;

Αυτό που γράφουμε και στο τέλος, στο οπισθόφυλλο της εργασίας μας: ¨ανεκτίμητο αγαθό μας το νερό, ως πότε θα είναι σε αφθονία¨. Η Γη είναι το σπίτι μας, το νερό είναι ένα πολύτιμο αγαθό. Οφείλουμε να παραδώσουμε και τα αγαθά της στις επόμενες γενιές όπως μας τα παρέδωσαν οι προγονοί μας. 



  • Θα παρουσιάσετε τη δουλειά σας στις υπόλοιπες τάξεις;

Ναι, το θεατρικό που φτιάξαμε. Στόχος μας είναι να δουλέψουμε, να κάνουμε πρόβες και να το δείξουμε σε όλες τις τάξεις του σχολείου.

  • Πότε θα γίνει αυτό;

Μάλλον, τη Δευτέρα 11 Ιουνίου το πρωί θα το παρουσιάσουμε στα παιδιά του σχολείου και το απόγευμα στους γονείς των μαθητών.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου